CEREC 3D scanner en kroon

In onze praktijk wordt voor het maken van kronen gewerkt met het geavanceerde CEREC systeem.

CEREC is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd (CAD/CAM), zoals kronen, inlays, onlays, facings.

Het systeem bestaat uit: een camera, een scanner, 3D software en een computergestuurd slijpapparaat. Met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt.

Het keramisch reconstrueren van tanden en kiezen heeft de toekomst. Doordat de kennis over verlijmen van keramiek of composiet aan gebitselementen een enorme vlucht heeft genomen, is de tandheelkunde de laatste jaren spectaculair veranderd en verbeterd. Er hoeft nu minder van gezond glazuur en tandbeen weggeboord te worden voor het restaureren.

Door slimme computertechnieken is het nu mogelijk om in 2 uur tijd fraaie (gedeeltelijke) kronen en straks ook bruggen te maken.

In de conventionele tandtechniek worden afdrukken gemaakt van het gebit. Dat wordt niet door iedereen als prettig ervaren. Bij de CEREC–techniek scannen we het gebit 3D met een camera. Er zijn meerdere voordelen voor u:
– Niet of nauwelijks last van braak-of kokhalsneigingen
– Comfortabel en snel
– Hoge esthetiek en sterkte van de restauraties
– Het vervaardigen van de restauratie in 1 sessie; dus 1 keer verdoven
– Minder of geen pijn na de behandeling
– Geen noodkronen nodig
– Veel minder problemen op termijn

Voor de tandarts is het ook plezieriger en minder belastend werken. De werkomgeving blijft schoon en het is een milieuvriendelijke methode. Het gehele proces van preparatie tot plaatsen van de restauratie is onder totale controle van het team en levert voorspelbare resultaten. De camera maakt een zeer gedetailleerde opname van het gebit en daardoor ook een restauratie met hoogwaardige precisie.

De natuurlijke schoonheid van het gebit kan nu op een ultramoderne wijze worden hersteld!

Reacties zijn niet toegestaan.